У Києві проводять роботи з порятунку садиби Мурашка

У Києві готуються провести протиаварійні роботи, щоб врятувати пам'ятку архітектури національного значення садибу Мурашка, розташованої на Малій Житомирській.

Про це заявив головний архітектор проэкту Юрій Лосицький, повідомляє пресслужба КМДА.

Як підкреслили столична влада, будівля знаходиться у жахливому стані, 9 листопада тут уже відключили воду та газ. Ведуться переговори з мешканцями будинку по їх термінового виселенню, бо жити в аварійному будинку – небезпечно. Раніше людям пропонували варіанти з новим житлом, проте вони відмовилися.

Наступним кроком, за словами Лосицького, будуть проведені першочергові протиаварійні роботи. Перш за все - це зміцнення конструкцій для збереження будівель.

Проєкт реставрації пам'ятника архітектури пройшов експертизу ще у 2016 році. Відповідно до законів, проводити тут нове будівництво і реконструкцію неможливо. Єдине, що можна зробити – провести реставрацію.

Після проведення всіх робіт тут будуть розташовуватися установи культури.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в центрі Києва власники квартир в історичній будівлі на вулиці Пушкінській, 23А проводять утеплення фасаду без необхідних дозволів. Проти цього одразу виступили як столична влада, так і небайдужі кияни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

154

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом