У Києві пройшов мітинг на захист Обсерваторної гірки від забудови

У Києві в понеділок, 21 грудня, біля будівлі Міністерства культури пройшов мітинг, учасники якого вимагали захистити Обсерваторну гірку від забудови.

Як повідомляє "Київ Media", протестувальники вважають, що від рук забудовника може постраждати зелена зона Паловського скверу і дитячого санаторію "Салют". Вони зажадали, щоб Мінкульт ініціював на засіданні уряду ухвалення постанови, яка заборонила б видачу компаніям дозволів на забудову зазначених територій. Кияни нагадали, що ці ділянки знаходяться в історичному ареалі столиці, де існують конкретні обмеження. На думку активістів, тут збираються побудувати житлову висотку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Окружний адміністративний суд Києва в серпні відновив дозвіл на будівництво будинку по вулиці Гоголівській, 32 на території Павловського скверу.

Ділянка площею 0,22 га знаходиться в 25-річну оренду "Авіакомпанії" ВІТА ". Компанія орендує її з 2003 року. Дозвіл на будівництво Держархбудінспекція видала у серпні 2019 року. Йдеться про найвищу категорії будівництва, тобто вище 100 метрів. У листопаді минулого року ДАБІ скасувала МУО, оскільки забудова суперечить функціональному призначенню ділянки. Згідно з чинним Генпланом, це територія громадських будівель і споруд, а не житлової забудови.

Відзначимо, що Обсерваторна гірка – пам'ятка, яка стоїть в черзі на внесення до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО. Будувати тут категорично заборонено, однак забудовнику вдалося вибити дозвіл.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом