У Києві почали розбирати старовинний "Будинок зі зміями". Фото

У Києві розпочали реконструкцію відомого "Будинку зі зміями", який розташований на вулиці Великій Житомирській, 32.

Як повідомлив "Хмарочосу" архітектор проєкту Артем Прощенка, буде демонтований останній поверх, який з'явився тут за радянських часів, а згодом будівлі нададуть автентичного вигляду, додадавши елементів декору. Також у ході робіт планують добудувати мансарду.

Проєкт реконструкції був розроблений і схвалений ще у 2019 році, але до його реалізації приступили лише сьогодні. При цьому функціональне призначення будівлі залишиться колишнім – в ньому будуть розташовуватися офіси.

Як повідомляє видання, у 2010 році цей будинок купила фірма "Акваплаз". Власники будівлі хотіли перетворити її на готель, добудувавши кілька поверхів і вирити паркінг. Але цьому не судилося статися, в результаті будівля почала руйнуватися, поки її не перекупила компанія B&H film distribution і пообіцяла відновити.

"Будинок зі зміями" був побудований у 1911 році за проєктом архітектора Ігнатія Ледоховського на замовлення купчині Софії Чоколової. Фасад прикрашали змії, що обвивались навколо каштанового листя, жіночі фігури і дитина верхи на гусці.

Після Другої світової війни добудували четвертий поверх, розібрали масивний купол з хвилеподібним рельєфом над еркером і хвилеподібний парапет. Тоді ж була загублена сюжетна горельєфна композиція за мотивами античної міфології.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в центрі Києва почали розбирати триповерхову старовинну будівлю, споруди XIX століття, яка розташована на вулиці Володимирській, 93. Через декор її назвали "Будинок з жуками".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом