У Києві почали розбирати будинок, побудований у XIX столітті

На Тургенєвській, 22 у Шевченківському районі Києва почали розбирати будинок, зведений у 1890-му році.

Про це повідомив активіст і юрист Дмитро Перов у себе в Facebook, посилаючись на повідомлення місцевих жителів.

За його словами, це вже не перша спроба демонтувати цей будинок. У перший раз демонтажні роботи почалися в 2018 році, але після того, як піднявся скандал, будівельні роботи на ділянці припинилися. За даними Перова, тут хочуть побудувати житловий комплекс.

У свою чергу видання "Київ. Media", підтвердило, що на Тургенєвській, 22 дійсно проводяться демонтажні роботи. Тут кілька людей розбирали дах будівлі. Коментувати свої дії вони не стали.

У столичної міської держадміністрації зазначили, що будівля не знаходиться в списку культурної спадщини і не має охоронного статусу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві розгорівся черговий скандал, пов'язаний з демонтажем будівлі колишньої оранжереї "Квіти України". При цьому варто підкреслити, що Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобуди на реконструкцію будівлі. За словами заступника глави департаменту Юрія Тація, забудовник мав право демонтувати існуючі несучі конструкції, а замість них будувати нові в старих межах.

Проте, суд заарештував цей будинок 13 липня, а забудовник був змушений відігнати будівельну техніку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом