У Києві на Оболоні замість будівництва нового ТРЦ облаштують сквер

У Києві біля станції метро "Героїв Дніпра" в Оболонському районі замість будівництва торговельного центру буде облаштовано сквер.

Про це повідомив активіст та юрист Олександр Кучерявий на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що 10 листопада 2022 року в Київраді було зареєстровано проєкт рішення про передачу ТОВ "Елітпрофітс" земельну ділянку площею 0,3 гектара для реконструкції та обслуговування нежитлового будинку на вул. Героїв Дніпра, 37-А. Разом із будівництвом компанії відійшла ще значна частина ділянки із зеленими насадженнями та зоною відпочинку.

Як з'ясував активіст, за детальним планом території на місці трамвайної диспетчерської, під яку і передається резонансна земельна ділянка, заплановано будівництво ТРЦ. Проте профільні комісії не підтримали цієї ідеї. Як вважає Кучерявий, на столичну владу швидше за все вплинули активні позиції Оболонської спільноти та окремих депутатів. 14 листопада 2022 року у Київраді було зареєстровано ще один проєкт рішення про створення скверу площею 0,2 га по просп. Оболонському, 49-М – біля входу до ТЦ "Оазис".

"Але залишається відкритим питання про безглузду передачу приватній фірмі "Елітпрофітс" значної земельної ділянки", - наголосив юрист.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, в Оболонському районі Києва на вулиці Прирічній, 13а на місці невеликої нежитлової двоповерхової будівлі збираються збудувати величезний багатофункціональний елітний комплекс Iris Tower.

Забудова Оболонського району вже давно наболіла тема місцевих жителів. Компанії Stolitsa Group, Інтергал-Буд та інші активно зводять у мікрорайонах Оболоні житлові висотки без розвитку супутньої соціальної інфраструктури із грубими порушеннями будівельного законодавства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

263

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом