У Києві історичну будівля хоче купити фірма з ознаками фіктивності

У Києві будівлю готелю Військово-Микільського монастиря на вулиці Івана Мазепи, 11, яка є історичною, хоче викупити за 307 млн гривень компанія, що має всі ознаки фіктивності.

Як повідомляє "Слідство.Інфо", фірма "Перфом Стандарт" перемогла на аукціоні в системі електронних торгів арештованим майном "СЕТАМ" Мін'юсту. Йдеться про будівлю, площею 6,7 тисячі "квадратів", яка є пам'яткою архітектури і містобудування місцевого значення.

Тим часом, як стало відомо, Перфом Стандарт створили трохи більше року тому, її статутний капітал – 15 тисяч гривень. Близько півроку тому новою власницею стала 56-річна Інна Прилепко, родом з окупованого Алчевська у Луганській області. При цьому більше ніякий бізнес на неї не записаний. Як з'ясували журналісти, людина з ідентичними даними фігурує у кримінальній справі, пов'язаній з убивством. Адвокат обвинуваченого розповів, що Інна Прилепко – це мати загиблої. Він припустив, що вона може навіть не знати про свою роль в компанії "Перфом Стандарт".

Варто нагадати, що ця будівля раніше належала Дельта Банку, який Національний банк України у 2015 році визнав неплатоспроможним. Вона має велике історичне значення. Її побудував єпархіальний архітектор Євген Єрмаков як прибутковий будинок для церкви Великого Миколи. За часів Першої світової війни там було військове училище, а за гетьмана Павла Скоропадського – військове міністерство Української Держави.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутати Київради збираються ініціювати введення мораторію на будівництво в межах центральної планувальної зони столиці. Вже підготовлений базовий текст відповідного проєкту рішення. Мораторій хочуть ввести тимчасово – до затвердження нового Генерального плану та плану зонування території Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом