У Києві горів санаторій, який віддали фірмі колишнього мера

Вихідними у будівлях дитячого санаторію "Салют" на вулиці Гоголівській, 26-28, у Шевченківському районі Києва сталася пожежа.

Про це написала ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, компетентні органи поки що не встановили причину пожежі. Однак, вона не виключає, що це міг бути підпал, щоб на місці санаторію можна було побудувати житлову висотку. Балицька зазначила, що проти передачі санаторію приватній фірмі виступали місцеві жителі. Вона також вважає, що приміщення санаторію передали приватним особам за інвестиційним договором з порушенням законів України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, про те, що будівлі та споруди на території дитячого санаторію віддають в приватні руки, стало відомо у червні цього року. За рішенням Київради у 2007 році, компанії "Фонд розвитку будівельних ініціатив" надали права на споруди на території санаторію "Салют" в обмін на реконструкцію приміщень санаторію "Ялинка", який знаходиться у Пущі Водиці.

За даними порталу Youcontrol, ТОВ "Фонд розвитку будівельних ініціатив" входить у групу сім'ї Омельченко – колишнього мера Києва. Законність приватизації будівель "Салюта" раніше розглядалася у судах. Однак суди не знайшли порушень і залишили без змін рішення Київради про передачу інвесторові дитячого санаторію на Гоголівській.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом