У Києві до кінця року відкриють 17 нових бізнес-центрів

До кінця 2020 року до введення в експлуатацію готується 17 бізнес-центрів із сумарною орендною площею понад 178 000 кв.м.

Більша частина з них вийде на ринок з вже низьким рівнем вакантності, йдеться в огляді ринку від Colliers International за I півріччя 2020-го, передає UBR.

Існує ймовірність, що відкриття частини об'єктів може буде перенесено на 2021 рік. Обсяг поглинання може знизитися у порівнянні з минулим роком. Очікується збільшення кількості угод з перегляду поточних орендних умов.

У першому півріччі в експлуатацію ввели 7 офісних центрів. Таким чином, загальна пропозиція офісних приміщень у Києві досягла позначки в більш 2,06 млн кв.м.

Реальний обсяг введених в експлуатацію нових площ може бути нижче на 20-40% від запланованого, з огляду на ймовірність поглиблення кризи. Але на тих об'єктах, де готовність до карантину перевищувала 40%, триває будівництво відповідно до запланованих термінів введення в експлуатацію.

По об'єктах, які перебували на початковій стадії або на етапі проєктування, враховуючи економічну невизначеність, девелопери переглядають терміни виведення на ринок бізнес-центрів.

Що стосується попиту на нерухомість, за перші півроку ІТ-сектор мав найбільшу частку в загальній структурі – 53%, або 21 тис. кв. м.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, уряд затвердив новий порядок передачі державного і комунального майна в оренду. Тепер все буде відбуватися виключно через електронну торгову систему. Нові механізми також передбачають оприлюднення інформації за результатами аукціону і впровадження онлайн-моніторингу.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом