У Києві будівельники пошкодили пам'ятник архітектури не маючи дозволів

У Києві в результаті будівельних робіт був пошкоджений пам'ятник архітектури, який знаходиться на вулиці Нижній Вал, 23 у Подільському районі.

Про це заявив заступник голови Комісії з питань містобудування та архітектури в столичній міськраді Григорій Маленко, передає Киеввласть.

За його словами, в цьому будинку будівельні роботи почалися ще в кінці минулого року і продовжуються сьогодні. В результаті знесли стіну і знищили кілька приміщень у будинку. Маленко зауважив, що навіть для проведення реконструкції будівлі необхідно було отримати дозвільні документи.

Тим часом, в Департаменті земельних ресурсів КМДА повідомили, що земельну ділянку нікому не передавався в користування або у власність. У Департаменті містобудування, також зауважили, що за адресою Нижній Вал, 23 не видавали містобуди та інші документи, що дозволяють проведення підготовчих і будівельних робіт.

"Таким чином, наведені вище факти вказують на незаконність будівельних робіт на об'єкті, які вже привели до його пошкодження і можуть привести до його знищення", - підкреслив Маленко.

Він звернувся у правоохоронні органи, щоб ті наклали арешт на будинок і ділянку під ним, щоб в результаті будівництва його не знищили повністю.

Варто зазначити, що будинок на вулиці Нижній Вал, 23 потрапив до списку культурної спадщини 25 червня 2011 року. Це міська садиба, збудована ще у XIX столітті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в центрі Києва власники квартир в історичній будівлі на вулиці Пушкінській, 23А провели утеплення без необхідних дозволів. У підсумку фасад історичної будівлі був пошкоджений.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом