У Києві буде менше заторів? Біля метро побудують перехоплюючі паркінги

У Києві біля шести станцій метро побудують перехоплюючі паркінги, що, в якійсь мірі, має полегшити міський трафік.

Про це в п'ятницю, 31 липня, заявив мер столиці Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

"Перехоплюючі парковки облаштують біля шести станцій метро. І перша з них - біля метро "Видубичі" - вже місяць як працює. Це парковка на 193 місця. Там встановили нове освітлення, транспортне і пішохідне огородження, навігацію. Облаштували 2 пішохідних переходи, зробили дорожню розмітку. Проклали також оптоволокно і встановлять найближчим часом 10 камер відеоспостереження", - повідомив Кличко.

Сьогодні міська влада тестує чи користується попитом цей паркінг і що треба ще зробити, щоб людям було зручно. В середньому щодня на паркінгу "Видубичі" залишають 120-140 автомобілів.

"Перехоплюючі паркінги зробимо на в'їздах до столиці за п'ятьма напрямками. Поблизу станцій метро "Академмістечко", "Святошин", "Червоний Хутір", "Іподром", "Сирець". Всього на них зможуть розміститися близько 2 тисяч автомобілів. Облаштовуючи перехоплюючі паркінги, місто надає водіям альтернативу - залишити авто на стоянці і рухатися далі громадським транспортом. Завдяки цьому ми розвантажимо центральну частину міста від приватного транспорту і зменшимо пробки у столиці", - підкреслив Кличко.

Відзначимо, що останнім часом через збільшення трафіку і ремонтних робіт затори в столиці стали звичним явищем. Найбільш важка ситуація складається під час ранкового та вечірнього часу пік, коли всі люди поспішають на роботу, а потім по домівках. Місто вже давно потребує кардинального вирішення проблеми. Відзначимо, що столиця України зайняла 12 місце з 416 в рейтингу міст із найбільшими заторами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проект генерального плану Києва передбачає будівництво в столиці багаторівневих транспортних розв'язок, які повинні вирішити питання з трафіком.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом