У Кабміні затвердили план розподілу житла для переселенців

Уряд затвердив категорії переселенців та план розподілу серед них житла. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів минулої п'ятниці, 29 квітня.

Так, затверджений документ визначає яким сім'ям із числа переселенців надаватиметься житло насамперед. Насамперед це багатодітні сім'ї, вагітні жінки, пенсіонери та люди, які втратили працездатність. За словами глави уряду, проводитимуться ремонтні роботи об'єктів житлофонду, щоб прискорити розселення людей.

На відшкодування зруйнованого майна українці вже створили у додатку "Дія" понад 100 тисяч заявок.

"І після перемоги ми все відбудуємо. Сьогодні розширимо такі можливості для юридичних осіб. Вже найближчим часом вони також зможуть подавати заявки в "Дії", щоб уряд почав формувати детальний реєстр пошкодженого та знищеного майна", - сказав Шмигаль.

Також він зазначив, що документом затверджено порядок формування фондів житла, які допоможуть із розселенням переселенців їх обліком. Також затверджено правила викупу, будівництва житла, субвенції для вирішення питань усередині переміщених осіб.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Шмигаль заявляв, що в Україні вже почали впроваджувати план відновлення зруйнованих об'єктів, який проходитиме в три етапи. Втрати України прем’єр вважає, що можна заповнити коштом заарештованих російських активів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом