У Харкові підірвали старовинний елеватор. Стало відомо, що тут хочуть побудувати. Відео

У неділю, 18 жовтня, у Харкові в районі Південного автовокзалу спробували підірвати будівлю елеватора, щоб на його місці побудувати новий мікрорайон. Спеціально для цього влада міста змушена були навіть перекрити частину вулиці Євгена Котляра. При цьому в мерії підкреслили, що вже давно планували знесення старої будівлі.

Як розповів глава компанії "Житлобуд-1" Олександр Харченко, тут планують звести новий мікрорайон. Всі демонтажні роботи мають завершитись до лютого наступного року.

Як відомо, елеватор був побудований на початку минулого століття. Зерно довгі роки сюди звозилося залізницею. Але в 1995 році робота була зупинена. Відтоді будівля елеватора не використовувалася за призначенням і поступово руйнувалася.

Разом з тим, місцеві жителі вважали її своєю пам'яткою, відзначаючи схожість зі старовинним замком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Харків істотно наростив темп введення житла в експлуатацію. Так, тут за перше півріччя 2020 року в експлуатацію ввели майже 200 тисяч квадратних метрів, що в 2,5 рази більше аналогічного періоду минулого року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом