У Гостомелі з нуля відбудують мікрорайон

Під Києвом у Гостомелі замість будинків, зруйнованих через війну, збудують 5 висоток на 7 поверхів кожен. Про це повідомили у прес-службі Київської обласної військової адміністрації.

В адміністрації вже презентували проект нового мікрорайону. Нове житло розраховане на 360 квартир замість 272, що було раніше. Квартири будуть три-, дво- та однокімнатні з площею 78, 58 та 44 "квадратів".

"У кожній квартирі заплановано балкон та індивідуальне опалення. Також проектом передбачено наявність підвальних приміщень подвійного призначення та сучасних ліфтів", – розповів під час презентації проєкту заступник голови Київської ОВ Микола Бойко.

На території мікрорайону буде підземне укриття подвійного призначення із захистом від радіаційної загрози. Додатково на кожному поверсі будинків запроектовано просте коридорне укриття. Будівництво буде виконано з урахуванням принципів безбар'єрності та доступності.

"Нова вдосконалена структурна модель альтернативного бачення кварталу – це лише перший крок. Але впевнений, що проєктування з урахуванням усіх вимог та сучасних методів енергоефективності за погодженням самих мешканців – це правильний старт майбутнього відновлення сучасного та комфортабельного житла", – повідомив Бойко.

Поки не відомо, коли розпочнеться та закінчиться будівництво та скільки коштів на це планується витратити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Гостомелі більше сотні житлових будинків так і не відновили досі, у тому числі й завдяки тому, що колишній голова Держтомельської військової адміністрації вкрав будматеріалів на 11 млн грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.5т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом