У Гостомелі відбудовують житловий квартал із переробленого будівельного сміття

Представники французького посольства та керівництво компанії Neo-Eco Ukraine оглянули роботи з відновлення зруйнованого російськими окупантами військового містечка Гостомеля, що відбувається за принципами економіки замкнутого циклу.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі Neo-Eco Ukraine.

Зокрема, повідомляється, що делегація оглянула будівельний майданчик, де було демонтовано п'ять житлових будинків. Будівельне сміття та відходи, що утворилися після зносу, тут же на місці переробляються на нові будівельні матеріали. Згодом із цих матеріалів буде збудовано новий житловий квартал.

Фахівці Neo-Eco Ukraine також продемонстрували як проходитиме відновлення, як виглядатимуть будинки та інфраструктура, розповіли, чим нові квартири відрізнятимуться від минулих, ще радянських квартир. Новий житловий квартал на 450 квартир планують побудувати до середини 2024 року.

Neo-Eco – це французька компанія, якій уряд Франції довірив відновлення України. Вона працює за принципами економіки замкнутого циклу, що дозволяє максимально використовувати ресурси та зменшувати кількість відходів. Першим та пілотним проєктом, символічно, стало відновлення зруйнованого військового містечка у місті Гостомель, де й розпочалися перші бої 24 лютого.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , на початку літа в Ірпені, неподалік Гостомеля, стартує будівництво першого багатоквартирного будинку на місці демонтованої п'ятиповерхівки, яка сильно постраждала від обстрілів агресорів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом