У Гостомелі чиновники розікрали виділені на ремонт пошкодженого житла кошти

Чиновники Гостомельської селищної військової адміністрації привласнили 5 млн гривень, які буди виділені на облаштування укриттів та ремонт пошкоджених від обстрілів російських окупантів житлових будівель.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Як з'ясували слідчі, договори з підрядними організаціями укладалися із завищеними цінами. Фактичні будівельні роботи були виконані не в повному обсязі, а окремі роботи загалом провели комунальники, про що свідчать акти виконаних робіт. При цьому підрядники перераховували кошти на рахунки фіктивних компаній і згодом переводилися в готівку. За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків становить понад 5 млн гривень.

Порушено кримінальне провадження, фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Гостомелі спалахнув скандал навколо будівництва модульного містечка. Забудовник хоче засудити голову Гостомельської ВА за будівництво житла для переселенців, під час чого компанія зазнала матеріальних збитків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом