У екскерівника охорони Януковича націоналізують готель та земельні ділянки

Анна Завірюха 17:54, 27.09.2024

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про стягнення в дохід держави арештованих активів екскерівника служби охорони Віктора Януковича. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Йдеться про колишнього начальника служби безпеки В'ячеслава Заневського. Його звинуватили у пособництві державі-агресору та незаконному поводженні зі зброєю. Загальна сума його арештованих активів становить понад 100 млн гривень. Мін’юст просить стягнути в дохід держави: грошові кошти, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, корпоративні права, квартири та паркомісця у Києві, транспортні засоби.

Нагадаємо, у 2008-2012 роках Заневський очолював службу безпеки Януковича. Після початку повномасштабного вторгнення він нелегально виїхав з України. За даними слідства, перебуваючи в окупованій Донеччині та АР Крим, він допомагав своєму синові, співробітнику російської ФСБ, шукати патріотично налаштованих українців на захоплених територіях.

У грудні 2022 року Заневський очолив службу охорони губернатора Ульяновської області рф, а після того приїхав разом із ним до тимчасово окупованого Маріуполя. В Україні чоловіка оголосили у розшук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно Агентство з розшуку та менеджменту активів оголосило конкурси на управителя та оцінювача дачі в Карпатах, яка належала колишньому депутату та підозрюваному у державній зраді Віктору Медведчуку. Йдеться про ЖК Ведмежа діброва, який розташований в Мукачівському районі Закарпатської області.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук