У Дубліні побудують найвищий будинок в Європі з дерева. Фото

У Дубліні збираються побудувати вежу, висотою у 18 поверхів. Головним будівельним матеріалом при цьому буде дерево. Ця споруда стане найвищою дерев'яною будівлею в Європі.

Як повідомляє Dezeen, за реалізацію проєкту Dock Mill відповідає архітектурна студія Urban Agency.

Незвичайний хмарочос збудують у Дубліні
archdaily.com

Творці хочуть зробити структуру будівлі схожою на крону дерева: для імітації гілок використовують велику кількість крокв. Вони сховають за собою шахту ліфта та сходові клітки.

Незвичайний хмарочос збудують у Дубліні
archdaily.com

Розробники проєкту взяли за основу деревину, адже саме цей древній матеріал використовується тисячоліттями як традиційна будівельна сировина. На їхню думку, цей природний матеріал занадто часто виключають з сучасного міського дизайну.

"Завдання полягало в тому, щоб спроєктувати сучасний будинок в дублінському "Кремнієвому кварталі", - сказав співзасновник Urban Agency Максим Ларусі.

Незвичайний хмарочос збудують у Дубліні
archdaily.com

За задумом тут розміщуватимуться офіси, квартири та на самих верхніх поверхах зимовий сад. За допомогою подвійних стекол архітектори хочуть створити на верхніх поверхах "сучасну теплицю".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Сіднеї побудують з дерева 40-поверховий хмарочос. Він стане найвищою будівлею з дерева в світі.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук