У Дубаї масштабно горів хмарочос: стали відомі можливі причини. Відео

У понеділок, 7 листопада, у Дубаї сталася масштабна пожежа у житловому хмарочосі 8 Boulevard Walk від найбільшого арабського забудовника Emaar Properties.

Як повідомляє The Washington Post, пожежа почалася минулого понеділка вранці. 35-поверховий хмарочос спалахнув з першого по останній поверх. По одній з причин полум'я швидко поширилося, оскільки протипожежна система всередині будівлі не спрацювала. Загасили вогонь пожежні служби, що прибули на місце.

Один із мешканців 8 Boulevard Walk розповів, що висотка була облицьована матеріалом. Після того, як схожа пожежа у 2015 році знищила висотку в Дубаї, забудовник прийняв рішення змінити облицювання в 8 Boulevard Walk, але не встиг цього зробити.

Хоча деякі типи облицювання можуть бути виготовлені з вогнестійких матеріалів, експерти кажуть, що ті, що горіли в Дубаї та інших місцях, не були розроблені з урахуванням більш строгих стандартів безпеки та часто встановлювалися на будинки без будь-яких проміжків, щоб хоч якось уповільнити чи зупинити можливу пожежу.

Вогонь охопив одну сторону будівлі, тоді як інші сторони виявилися цілими. Ушкодження виявились особливо сильними в районі четвертого поверху.

Громадянська оборона Дубая заявила, що всіх мешканців будівлі було евакуйовано, ніхто не постраждав. Представник цивільної оборони Дубая також поспішив заявити, що всі висотні будівлі у місті відповідають суворим стандартам структурної та пожежної безпеки відповідно до міжнародних кодексів та правил.

Представники забудовника поки що ніяк не прокоментували пригоду. Мешканцям поки що заборонили заходити до будівлі, поки слідство та експерти ведуть розслідування пожежі. Варто також наголосити, що 8 Boulevard Walk розташований біля найвищого хмарочоса у світі Burj Khalifa.

Emaar – це будівельна компанія, заснована у 1997 році. Основним напрямом діяльності є інвестиції у будівельні проєкти. Сьогодні Emaar є найбільшим девелопером у Перській затоці та загалом в арабському світі. Акції Emaar трохи виросли у понеділок і закрилися на рівні 6,23 дирхам (1,70 долара) за акцію на фінансовому ринку Дубая.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Китаї в місті Чанша сталася надзвичайна подія – за лічені хвилини спалахнув 200-метровий хмарочос державного телеком-оператора China-telecom. У будівлі зберігалося 35 тонн палива для серверів, висотка спалахнула буквально за 20 хвилин.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом