У Дніпрі будівельники руйнують пам'ятку архітектури: СБУ шукає власника будівлі

У Дніпрі під виглядом реконструкції руйнують пам'ятку архітектури на проспекті Яворницького, 27.

Місцеві жителі, які стали свідками, опублікували фото старовинного маєтку в соціальних мережах, викликавши цим великий резонанс.

"Схоже на варварство над пам'яткою архітектури", – підписав фотографію автор повідомлення.

Будівельники руйнують фасад і стіни, при цьому на одній з уцілілих стін продовжує висіти табличка, що ця будівля – пам'ятка архітектури.

У свою чергу, глава управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради Надія Лиштва, коментуючи публікацію повідомила, що влада міста знає про цю ситуацію. Однак, за її словами, є низка проблем. Перш за все, неможливо зв'язатися з фірмою-власником, оскільки за місцем реєстрації її не існує. Також не відповідає жоден з телефонів.

"Цим зараз займається СБУ, приходили на минулому тижні якраз", – підкреслила чиновниця.

Коментар представника міської ради ще більше обурив дніпрян. За їх словами, це виглядає особливо смішно, адже будівельні роботи за цією адресою ведуться щодня.

Також місцеві жителі опублікували фотографію цього будинку, зроблену рік тому, і показали, що будівля до "реконструкції" була в значно кращому стані.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в центрі Києва власники квартир в історичній будівлі на вулиці Пушкінській, 23А проводять утеплення фасаду без необхідних дозволів. Ця будівля є пам'яткою історії місцевого значення. В середині ХХ століття тут жив композитор Михайло Вериківський.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом