У Держінспекції містобудування розповіли, як скористаються досвідом Нацполіціі

Інспектори ДІМ у своїй роботі використовуватимуть засоби відеофісксаціі, з метою підвищення прозорості відомства, зменшення корупції та полегшення роботи для самих співробітників.

Про це написав у четвер, 6 серпня, глава Держінспекції містобудування України Юрій Васильченко у себе в Facebook.

За його словами, відеофіксацію успішно використовують низка українських контролюючих органів, що сприятливо відзначилося на їх роботі, в тому числі співробітники Нацполіціі.

"При проведенні перевірок інспектори повинні використовувати нагрудну відеокамеру (пристрій для відеофіксації або відеореєстратор), яка забезпечує відео-, аудіозапис всього процесу проведення перевірки, від початку до кінця. Вимикати пристрій заборонено. Його використання є обов'язковим при проведенні всіх планових і позапланових перевірок", - розповів Васильченко.

За його словами, відеореєстратори також будуть оснащені GPS-пристроєм для фіксації координат проведення зйомок для подальшого уникнення питань щодо відповідності відеозйомки конкретного об'єкта, випадкової плутанини або навмисної підміни.

"Цей крок дозволить створити прозору систему здійснення заходів державного нагляду і контролю у сфері будівництва, забезпечувати відкритість і неупередженість, мінімізувати виникнення спірних ситуацій", - підкреслив Васильченко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами глави ГІГ, Україна спробує побудувати систему містобудування за американським типом, але адаптувавши під вітчизняні реалії.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом