У ДАБІ розповіли про популярні шахрайські схеми у будівництві

У зв'язку з реформуванням будівельної галузі в Україні почастішали випадки шахрайства, пов'язані з отриманням ліцензії.

Про це у вівторок, 15 грудня, повідомили в пресслужбі Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як підкреслили представники інспекції, зловмисники пропонують за певні гроші "вирішити питання" з ліцензуванням та внесенням даних до ліцензійного реєстру.

Тим часом, в ДАБІ підкреслили, що уряд на сьогоднішній день не визначив держорган, який би займався ліцензуванням будівельної діяльності. Зважаючи на це ніхто сьогодні не може вести ліцензійний реєстр.

"Всі пропозиції швидкого "рішення" питань є звичайним шахрайством і спробою певних осіб нажитися", – додали в Держархібудінспекції.

У пресслужбі закликали учасників ринку зберігати обережність і пильність, не піддаватися на різного роду провокації. Про всі випадки шахрайства інформувати Національну поліцію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Мінцифри раніше підрахували рівень корупції і хабарів в галузі будівництва. Згідно з наведеними даними, обсяг досяг 841 млн гривень на рік.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом