У Чехії зважилися на будівництво найвищого хмарочоса у країні. Фото

У чеському місті Острава будуватимуть вежу, висота якої сягне 235 метрів. Це буде найвищий хмарочос у країні.

Як повідомляє Designboom, за розробкою проєкту стоїть бюро Chybik + Kristof. Архітектори розпочали над ним роботу у 2019 році. Висотка розташовуватиметься у центрі Острави. Вона нагадуватиме літеру "Х" зі зміщеною віссю. Фасад хмарочоса складатиметься зі скла, з вікон відкриватиметься краєвид на місто. Панорамний дах із кафе, рестораном та баром зроблять відкритим для широкої публіки. Водночас нульовий рівень поєднає вестибюль із новою площею, розширюючи суспільний простір.

Усередині будівлі будуть розташовані також офіси та готель. 56-поверховий хмарочос наголошує на прагненні студії відновити центр міста та активізувати громадський простір усередині вежі. Будівництво має розпочатися наступного року, а триватиме чотири роки.

Острава – це колишнє шахтарське місто, тепер воно стало індустріальним. Воно є третім за величиною у Чехії. Дизайн хмарочоса поєднуватиметься з місцевою архітектурою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Празі епатажний архітектор Френк Гері збудував будинок, в основі якого були дві вежі, одна з них згиналася. Чехи за вигини вежі назвали будинок на честь зірок відомого голлівудського фільму "Фред та Джинджер". Вигин вежі архітекторам вдалося досягти за допомогою скляних панелей, закріплених на бетонних балках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

261

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом