У Британії знесли майже сотню новобудов через одну помилку

У Великій Британії в районі Дарвін Грін, що в Кембриджі, провели масштабні демонтажні роботи: знесли 88 новобудов через виявлений дефект у фундаменті. Про це повідомляє Daily Mail.

Компанія Barratt David Wilson Homes Cambridgeshire визнала, що під час інспекції щодо об'єктів виявила серйозні недоліки, які не відповідають стандартам якості та безпеки. Прикра помилка коштувала забудовнику 40 мільйонів фунтів стерлінгів.

Роботи зі знесення тривали останні вісім тижнів під пильним наглядом фахівців. Майстри змушені були встановити величезні екрани для захисту сусідніх будинків від пилу, уламків та звуків важкої техніки.

У заявці на знесення, яку забудовник подав до міськради Кембриджу минулої осені, повідомлялося, що частину матеріалів, таких як цегла, двері та вікна, планують зберегти та використовувати повторно, а решту уламків подрібнять на місці.

Компанія Barratt у червні 2022 року визнала, що під час інспекції щодо об'єктів виявила серйозні недоліки, які не відповідають стандартам якості та безпеки. Саме тому було прийнято рішення про повне знесення та відновлення.

До речі, масштабний житловий комплекс розташований за 1,6 милі від центру Кембриджу. Місцеві чиновники надали офіційний дозвіл на будівництво там 1593 будинків, школи, супермаркету та бібліотеки. Наразі ведеться будівництво другої черги. Ціни на будинки з 2-5 спальнями сягають 850 тисяч фунтів стерлінгів.

"Найважливіше, щоб житло, яке ми будуємо для наших клієнтів, було високої якості, а це означає, що необхідно визнавати помилки та виправляти їх, що ми й робимо", - зазначено у заяві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Китаї у місті Куньмін (провінція Юньнань) за раз знесли мікрорайон із 15 недобудованих висоток, які почали будувати 10 років тому, але так і не здали в експлуатацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

38.5т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом