У Бельгії представили двоповерховий будинок, надрукований на 3D-принтері

У Бельгії вперше в історії створили двоповерховий будинок за допомогою 3D-принтера. Технології використовував Центр екологічного розвитку та інновацій в будівництві Kamp C.

Як повідомляє Kampc.be, будівництво будівлі зайняло близько 3-х тижнів. Компанія планує, що в майбутньому час зведення будівель вдасться скоротити – аж до 2-х днів.

Згідно з характеристиками, площа готового будинку – 90 квадратних метрів, висота – 8 метрів. Це середній розмір будинків в регіоні. Планування будівлі - універсальне, воно підходить як для житла, так і для розміщення офісів.

"Що робить цей будинок таким унікальним, так це те, що ми повністю надрукували його на стаціонарному 3D-принтері для бетону. Інші будинки, які коли-небудь були надруковані в світі, мають тільки один поверх. Найчастіше елементи конструкції взагалі друкуються на заводі, а потім збираються. Однак ми роздрукували всю оболонку будівлі цілком на місці", - розповів менеджер проекту Kamp C Еміель Ассьоне.

У компанії стверджують, що їх будівлі значно міцніше аналогів з цегли, при цьому будівництво відбувається в рази швидше, що робить його більш економічним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Нідерландах розробили екологічний будинок, який на 90% складатиметься з картону. Проєкт отримав назву Wikkelhouse.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

178

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом