Туреччина збирається допомогти з будівництвом квартир для кримських татар

Уряд запропонував Верховній Раді підтримати угоду з Туреччиною, згідно з якою має розпочатися будівництво житла для кримських татар.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як йдеться у повідомленні, Туреччина допоможе Україні у будівництві 500 квартир, з яких 450 мають надати кримським татарам, а 50 – іншим пільговим категоріям. Це будуть або переселенці з інших окупованих територій, або учасники АТО/ООС.

Передбачається, що основну частину житла побудують в областях, які близько розташовуються до окупованого півострову. Так, 200 квартир зведуть у Миколаєві, ще 200 – у Херсоні. Останні 100 квартир мають намір звести у Києві. Розподілом житла займуться органи місцевого самоврядування. Участь у складанні списків прийме Фонд національного добробуту Криму.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву з 17 травня почав приймати заяви про надання пільгових іпотечних кредитів.

Фінансуватися програма буде за рахунок грантових коштів уряду Німеччини, що надаються через банк розвитку KfW. За словами керівника з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислава Баніка, всього Україна отримала від німецького банку 25 млн євро.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом