Ціни на будматеріали для реконструкції ліцею у Фастові завищили вдвічі

1 хв

Для реконструкції ліцею  №9 у Фастові компанія “Контек Україна” вказала у кошторисі матеріали вдвічі дорожчі від ринкової вартості. Про це йдеться у розслідуванні “Наші гроші”.

Минулого року навчальний заклад постраждав від російського ракетного обстрілу: вибуховою хвилею було пошкоджено вікна, двері та дах. 

Управління освіти Фастівської міської ради Київської області 6 вересня за результатами тендеру замовило у “Контек Україна” реконструкцію ліцею №9 по вул. Шевченка, 51 за 41,72 млн гривень. Роботи планують завершити до кінця наступного року.

Відбудову фінансуватимуть коштом місцевого бюджету та Європейського інвестиційного банку. Під час робіт підрядник планує утеплити фасад, замінити віконні та дверні конструкції, покрівельний настил, вентиляцію, систему пожежної сигналізації та вхідні групи, виконати благоустрій тощо. 

Проте ціни багатьох будматеріалів з'ясувалося, що завищені. Наприклад, армуючий клей для пінополістиролу та мінеральної вати у кошторисі вказали вдвічі дорожче від ринкової вартості. Така ж ситуація з цінами на інший клей Polimin P-20 того самого призначення, фасадну силікон-модифіковану фарбу, оцинковану листову сталь та інші матеріали. Ймовірна переплата може складати майже 2 млн гривень. 

З відкритих джерел відомо, що компанія "Контек Україна” була заснована у 2008 році. Нею керує Олена Євстратова, а власником значиться Ярослав Євстратов. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нерідко компанії під час відбудови завищують кошториси. Наприклад, на Дарниці будівельна компанія “Будмоноліт Плюс” для будівництва укриття в дитсадку вказала у кошторисі матеріали на 22% дорожче від ринкової вартості.  Найбільша сума припала на гарячекатані фасонні профілі для шпунтових паль, проте дослівно такої назви матеріалу у відкритих джерелах не знайшлося.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

367

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом