Будівельники укриття в дитсадку на Дарниці завищили вартість більш ніж на 20%

2 хв

Для будівництва укриття в дитсадку №5 на Дарниці ТОВ “Будівельна компанія “Будмоноліт Плюс” вказала у кошторисі матеріали на 22% дорожче від ринкової вартості. Про це йдеться у розслідуванні “Наші гроші”.

Управління освіти Дарницької РДА 4 вересня за результатами тендеру замовило будівельній компанії “Будмоноліт Плюс” будівництво укриття в дитсадку №5 на вул. Срібнокільська, 4а за 133 млн гривень. Роботи планують завершити до кінця 2025 року.  

Укриття у дитсадочку розраховано на 302 особи, а вартість будівельних робіт без устаткування, меблів та інвентарю становить 110 млн гривень. Будівництво фінансуватимуть з місцевого бюджету, а роботи будуть оплачувати протягом чотирьох місяців після їхнього завершення.

Під час робіт будівельники планують демонтувати альтанки та пісочниці, вирубати 28 дерев, провести земляні роботи, облаштувати залізобетонні конструкції, зробити стіни, двері, внутрішнє опорядження, підлогу, провести електромонтажні роботи, опалення, вентиляцію та кондиціонування, каналізацію, пожежну сигналізацію, систему димовидалення, водопостачання, зовнішнє освітлення території, благоустрій та озеленення території.

Найбільша сума в кошторисі 16,79 млн гривень припадає на гарячекатані фасонні профілі для шпунтових паль, проте дослівно такої назви матеріалу у відкритих джерелах не знайшлося. Ще 13,3 млн гривень у кошторисі відвели на гарячекатану арматурну сталь. Її хочуть закупити на 22% дорожче від ринкової вартості. Ймовірна переплата по арматурі становить приблизно 2,42 млн гривень. Інші позиції на 8,01 млн гривень вказали без будь-яких додаткових характеристик.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не подався. “Будмоноліт Плюс” зареєстрована у місті Васильків Київської області та належить бізнесмену Дмитру Жеребку. З 2023 року фірма набрала робіт на 225,7 млн гривень, найбільше – від освітян Васильківської міськради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в січні цього року за розтрату коштів на будівництві укриттів засудили начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. Сума збитків становить понад 684 тисячі гривень.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

292

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом