Ціни на будівництво в Україні прискорили зростання

В Україні ціни на будівельні роботи за вісім місяців цього року зросли в середньому на 1,8%, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. При цьому у серпні, в порівнянні з липнем, також спостерігалося зростання цін.

Відповідні дані оприлюднила Державна служба статистики.

Згідно з наведеними даними, найбільш зросли ціни у будівництві житла – 4,1%, в сегменті інженерних споруд зростання склало 1,4%, в будівництві нежитлових приміщень падіння склало 0,1%.

Вартість будівельних робіт у серпні (в порівнянні з серпнем 2019 роки) в житловому будівництві зросла на 4,6%, в нежитловому 1,1%, в сегменті інженерних споруд – на 6,5%.

У порівнянні з липнем у серпні будівництво житлових приміщень подорожчало на 0,6%. При цьому, зведення нежитлових приміщень стало дорожче на 0,8%, а інженерних конструкцій – на 6,5%.

У Держстаті нагадали, що в 2019 році вартість будівельних робіт в порівнянні з попереднім роком зросла на 6%, а в 2018 – аж на 23%. Дані наведено без урахування окупованих та анексованих територій.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, за сім місяців в Україні будівельно-монтажні роботи подорожчали на 1,4% в порівнянні з січнем-липнем 2019 року. При цьому за рік корупція в столиці на стартовому етапі будівництва, отримання погоджень та дозволів зросла в півтора рази - до 86,7% з 58,3% у 2019 році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

124

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом