Ціна ТРЦ "Магелан" впала більш ніж у 6 разів

Київський торговельно-розважальний центр "Магелан", розташований на проспекті Академіка Глушкова, 13б біля станції метро "Теремки", вже в чотирнадцяте виставили на продаж.

Про це повідомили у пресслужбі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

ТРЦ "Магелан" – це актив закритого МР Банку (колишній Сбєрбанк). Після низки невдалих спроб продати торговельно-розважальний комплекс його ціна впала нижче 500 млн. гривень.

Побудований 2004 року ТРЦ "Магелан" належав бізнесмену Анатолію Юркевичу. Пов'язана з ним компанія Край Проперті у 2011 році відкрила дві кредитні лінії на суму $56,2 млн у Сбєрбанку. Девелопер мав повернути гроші до кінця березня 2017 року, але не зміг розплатитися вчасно. 2018 року Сбєрбанк забрав ТРЦ собі.

Після вторгнення росії до України "доньку" російського Сбєрбанку ліквідували, а їхнє майно вирішили націоналізувати.

Вперше Фонд гарантування хотів продати ТРЦ "Магеллан" 12 жовтня 2022 року. Стартова ціна лота тоді становила 3,16 млрд. грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, минулого тижня на аукціоні продали будівлі готелю "Ермітаж" , розташовані в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького. Ціна під кінець торгів зросла у 15 разів, готель у результаті продали за 311 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом