В Україні хочуть спростити приватизацію майна у воєнний час

Депутати Верховної Ради підтримали у першому читанні законопроєкт №7451, який покликаний спростити приватизацію майна під час війни.

За нього проголосували 226 парламентарів – мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення.

Зокрема, як заявила заступник глави містобудівного комітету ВРУ Олена Шуляк, документ включає зміни до різних законодавчих актів щодо приватизації державного та комунального майна.

На думку в.о. керівника Фонду держмайна Ольги Батової, законопроєкт допоможе перезапустити приватизацію на якісно новому рівні. Серед важливих змін вона виділила оплату до укладення договору купівлі-продажу, що буде додатковою гарантією виконання зобов'язань покупцем, а також суттєве скорочення термінів підготовки об'єктів до аукціонів та їх проведення, передає Інтерфакс-Україна.

Законопроєкт передбачає проведення аукціонів із продажу великих об'єктів (від 250 млн гривень) виключно на електронному майданчику. Документ також збереже для нових власників єдиних майнових комплексів усі дозволи та ліцензії, тоді як сьогодні всі дозвільні документи необхідно переоформлювати ще раз. Таким чином, приватизацію зроблять більш прозорою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, непрозора приватизація колишнього київського заводу "Більшовик" викликала великий скандал. У рамках розслідування суд заарештував усі акції заводу, викуплені під час аукціону консорціумом інвесторів у складі компанії UDP (власник – Андрій Іванов) та А Девелопмент (Олексій Баранов). Також слідство розглядало факти можливих зловживань із боку представників Фонду держмайна.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом