Трава замість асфальту: як у Нідерландах будуть "охолоджувати" міста

Влада нідерландського Арнему планує зняти 10% асфальтного покриття у місті, а його місці посадити газони, чагарники і дерева.

Як повідомляє The Guardian, таким чином місто буде боротися з кліматичними змінами. Зелені насадження краще, ніж асфальт вбирають воду і забезпечують більш прохолодну температуру повітря.

Так, муніципалітет поставив собі за мету, щоб 90% опадів входило у грунт, а не стікало в зливову каналізацію. Тому, біля площ та інших місць, де збираються багато людей, планують створювати "охолоджувальні маршрути", тобто висаджувати дерева і будувати штучні водойми, які будуть забезпечувати тінь і охолоджувати повітря.

Перш за все покриття зніматимуть з доріг, які мало використовуються. Знятий асфальт сподіваються використовувати якось інакше або продати.

Відзначимо, що значна частина території Нідерландів знаходиться нижче рівня моря, тому проблема затоплення є нагальною. Тому нідерландські міста зараз проводять кліматичні стрес-тести, намагаючись зрозуміти можливі сценарії розвитку подій. В Арнемі надавати гранти жителям, які запропонують варранти ефективного збору дощової води, а також тим, хто встановлює "зелені дахи".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в спальному районі Сінгапуру побудували унікальний екологічний будинок з подвійним фасадом, що забезпечує додатковий комфорт для його мешканців. Подвійний фасад допомагає регулювати температуру всередині будинку.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом