Toyota приступила до будівництва розумного міста у Японії. Відео

В Японії біля самого підніжжя гори Фудзіяма почалося будівництво розумного міста Woven City.

Як повідомляє Japan Times, за будівництво міста взялося підприємство Toyota Motor Corp. Тут будуть проходити випробування нових технологій, пов'язаних з робототехнікою та штучним інтелектом. Як заявив глава компанії Акіо Тойода, його команда взялася за створення місця, де люди різного походження матимуть однакові можливості.

Будівництво почалося на місці колишнього заводу Toyota, його площа близько 70 га. Спочатку жителями нового міста стануть 360 працівників корпорації та члени їх сімей. За планами тут будуть проживати не менше двох тисяч осіб.

Woven City – це не просто місто, це буде "живою лабораторією", де в реальних умовах буде тестуватися безпілотний транспорт і всі передові технології. Енергією місто забезпечать сонячні батареї та паливні елементи на водні. Для будівництва будинків будуть використовувати тільки екологічні матеріали та деревина.

Плануванням і розробкою проєкту займеться архітектор з Данії Бьярке Інгельс. На його рахунку – штаб-квартира Google в Каліфорнії та Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку.

Президент Toyota Motor Corp. не повідомив, коли будівництво буде завершено.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, унікальний проєкт з житлом від звичайного до супер-елітного у вигляді плавучого острова у Карибському морі збирається втілити в життя будівельна група Blue Estate.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

169

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом