Територію заводу шампанських вин в Одесі забудують, незважаючи на обіцянки Труханова

Влада Одеси видала дозвіл на забудову ділянок непрацюючого Одеського заводу шампанських вин на Французькому бульварі.

Як повідомляє Думська, згоду на "освоєння" цієї землі ДАБК дав ще у листопаді 2019 року. Крім того, у забудовника є видані державним управлінням архітектури містобудівні умови і обмеження на зведення восьмиповерхового адміністративно-побутового будинку висотою 32,9 метрів з підземним паркінгом загальною площею 10 тис. кв.м.

Для цього забудовник знесе нежитлові будівлі цеху гофротари, склотари та затарки, які розташовані між Французьким бульваром і проспектом Шевченка, за будівлею господарського суду.

Замовником будівництва виступає ТОВ "Вермей", бенефіціаром якого значиться ТОВ "Руником інвест" (забудовник ЖК РАЙДУЖНИЙ). Підрядником визначили МПП "САС".

Раніше мер Одеси Геннадій Труханов заявляв, що ніхто нічого будувати на території заводу не планує, а земля передається для експлуатації існуючих будівель.

"Якщо вони захочуть змінювати цільове призначення, то прийдуть до нас, і тоді ми будемо принципові", - заявив мер на сесії.

Як зазначає видання, принциповості у мера Одеси виявилося за фактом небагато.

НЕРУХОМІ раніше повідомляли, що Труханов ввів мораторій на висотну забудову узбережжя. За його словами, тема висотної забудови узбережжя була і залишається предметом конфлікту в Одесі вже довгі роки.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом