Львівського забудовника зобов'язали вкоротити хмарочос

У Львові забудовника зобов'язали знести частину хмарочоса. Таке рішення прийняв Восьмий апеляційний адміністративний суд, поновивши приписи Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо знесення зайвих поверхів.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, забудовник вже кілька років намагається узаконити побудований з порушеннями житловий хмарочос на вулиці Лукаша, 1, який розташований в межах історичного ареалу Львова. Ця справа слухається в судах уже п'ять років.

Згідно з повідомленням, вперше про конфлікт між жителями і забудовником медіа написали ще у 2011 році. Тоді ж жителі ініціювали перші судові позови проти цього будівництва. Виявилося, що ще у 2006 році виконавчий комітет Львівської міськради погодив будівництво тут 15-поверхового житлового будинку. Однак забудовник ТОВ "Дембуд-Холдинг" звів тут будинок у 17 поверхів. У 2015 році обласна ДАБІ зажадала знести два зайвих поверхи.

У судових засіданнях забудовник стверджував, що 16 і 17 поверхи будівлі нібито були передбачені як технічний поверх і котельня. Однак ДАБІ не погодилася з такою позицією компанії "Дембуд-Холдинг", заявляючи, що зайві поверхи є повноцінними житловими приміщеннями.

Львівський окружний адміністративний суд у березні дозволив не зносити два зайвих поверхи, задовольнивши позов забудовника. Однак ДАБІ оскаржила це рішення в Восьмому апеляційному адміністративному суді Львова.

Відзначимо, що суди останнім часом нерідко зобов'язують забудовників прибирати "зайві поверхи". Як повідомляли НЕРУХОМІ, Шостий апеляційний адмінсуд ухвалив знести верхні поверхи багатоквартирного житлового будинку, побудованого на вулиці Стеценка, 30 в Подільському районі Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом