Суд змусив забудовників сплатити Луцьку 2,3 млн гривень податків

1 хв

Забудовники двох багатоповерхівок у Луцьку не сплатили вчасно внески до бюджету на розвиток інфраструктури. Через це компанії отримали два позови від прокуратури, йдеться у двох рішеннях Господарського суду Волинської області від 11 червня та 12 червня 2024 року.

Дві багатоповерхівки почали зводити у 2020 році. Один з будинків входить до ЖК Традиція у селі Зміїнець, який здали в листопаді 2022 року. В ньому налічується загалом 48 квартир. Інший будинок на 88 квартир з ЖК Атлант на вул. Рівненській, 25 у Луцьку. Його здали у серпні 2022 року. Перший зводило підприємство "Традиція 2018", а другий – компанія "Кристал житло інвест".

У травні цього року Луцька окружна прокуратура звернулась із позовами до обох забудовників. У суді вимагали стягнути з підприємства "Кристал житло інвест" 1,4 млн гривень, а з товариства "Традиція 2018" – 882 тисячі гривень. За словами представників прокуратури, фірми не виконали свого обов’язку з перерахування до місцевого бюджету коштів для створення і розвитку інфраструктури населеного пункту – тобто пайової участі. Кошти за позовами намагалися стягнути на користь Луцької міської територіальної громади.

За рішенням Господарського суду Волинської області обидві фірми погодились сплатити вказані вище суми та судовий збір. "Кристал житло інвест" поки зволікає з виконанням оплати.

Засновником "Кристал житло інвест" та "Традиція 2018" є Віталій Мазур з Хмельниччини. За даними офіційної фінансової звітності, з 2020-го, перша компанія отримала 12,8 млн гривень доходу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, водночас в столиці київський забудовник ЖК Cascade house не погодився виплачувати пайовий внесок за будівництво. Він мав сплатити до бюджету 729,6 тисячі гривень, проте подав до суду, щоб цього не робити.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

450

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом