Столичний забудовник через суд хоче відмовитися від сплати пайового внеску

Київський забудовник ЖК Cascade house, компанія "Асторія Девелопмент Груп" подала до суду з вимогою відмовитися від сплати пайового внеску. Про це повідомляє "Київвлада".

Зокрема, забудовник мав сплатити до бюджету 729,6 тисячі гривень, проте подав до суду, щоб цього не робити.

Тим часом, влітку суди поставили крапку у справі про законність будівництва ЖК Cascade house. Було встановлено, що Київська ДАБК на законних підставах скасувала право на проведення будівельних робіт. Таким чином було доведено, що “АДГ” не мала права розпочати будівництво цього ЖК, зокрема, без погодження з органами охорони культурної спадщини.

Щоправда, залишається відкритим питання про долю кримінального провадження, в рамках якого правоохоронцям навіть вдалося домогтися арешту на землю і сам будинок, проте жодного з фігурантів так і не було притягнуто до відповідальності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно влада Києва зупинила проведення будівельних робіт по вулиці Івана Франка, 26, де розташована будівля XIX століття будівлі.

Як уточнили чиновники, будівництво велося за відсутності у забудовника необхідних документів. У результаті інспектор 15 липня виніс розпорядження з вимогою надати необхідну документацію. 17 липня на місце викликали правоохоронців, щоб зупинити роботи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

3.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом