Суд відкрив провадження за позовом Васильченка через його звільнення

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Юрія Васильченка в зв'язку зі звільненням його з посади голови Державної інспекції містобудування України.

Про це в п'ятницю, 7 травня, повідомили в пресслужбі ОАСК.

"Позивач просить суд скасувати розпорядження уряду від 17 березня 2021 і наказ Держінспекції від 23 березня (зі змінами) про його звільнення з посади голови Державної інспекції містобудування. Серед інших вимог позову – відновити його в зазначеній посаді", – йдеться в повідомленні.

Як підкреслюється, суд розглядатиме справу за правилами загального позовного провадження, а підготовче судове засідання відбудеться 25 травня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 22 жовтня 2020 року Кабмін відсторонив Васильченка і оголосив йому догану через неналежне виконання посадових обов'язків.

17 березня уряд звільнив Васильченка в зв'язку з ліквідацією очолюваної ним структури.

Держінспекцію містобудування та Держсервісбуд створили в рамках реформи ДАБІ, але в підсумку Мінрегіон так і не знайшов їм застосування, тому обидві структури були ліквідовані. У березні глава міністерства Олексій Чернишов заявив, що влада взяла курс на нову концепцію містобудівної реформи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом