Суд повернув Костенко посаду першого заступника глави ДАБІ

Шостий апеляційний адміністративний суд 3 березня прийняв рішення поновити Олену Костенко на посаді першого заступника голови Держархбудінспекції, яку звільнили за розпорядженням Кабінету міністрів.

Як повідомляють "Наші Гроші", суд визнав протиправним і скасував розпорядження Кабміну від 11 березня 2020 року і наказ ДАБІ від 12 березня 2020 року, згідно з яким і була звільнена Костенко.

Як зазначається, чиновницю звільнили за статтею 87-1 закону "Про державну службу" тільки тому, що змінився прем'єр. На думку судді, ця стаття є політичною і суперечить Конституції України.

Разом з тим, суд не став задовольняти інші позовні вимоги Костенко: їй відмовили у виплаті премій і в зобов'язанні Кабміну запропонувати посаду держслужбовця категорії "А", яка відповідає професійному рівню.

Варто зазначити, що недавно Рада виключила статтю 87-1 із закону "Про державну службу". Костенко була призначена першим заступником голови ДАБІ України розпорядженням від 24 грудня 2019 строком на 5 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 24 лютого тимчасово виконуюча обов'язки глави Держархбудінспекції Ірина Король була звільнена Кабінетом міністрів, на її місце призначили Сергія Галіцина.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом