Суд повернув Києву земельну ділянку в Солом’янському районі вартістю 6,2 млн

1 хв

Прокуратура через суд повернула громаді міста земельну ділянку в Солом’янському районі вартістю понад 6,2 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Київський апеляційний суд за позовом органів Київської міської прокуратури повернув земельну ділянку площею 0,12 га і вартістю понад 6,2 млн гривень.

“Установлено, що товариство після набуття права власності на нерухоме майно загальною площею майже 500 кв.м по вул. Ушинського, 38 самочинно провело його реконструкцію. В результаті такої реконструкції площа нерухомості збільшилася до 1760 кв.м”, — йдеться у повідомленні.

Відомо, що власник нерухомості зареєстрував право власності на збудовані обʼєкти з порушенням вимог містобудівного законодавства та за відсутності необхідних документів.

“Проте, Київська міська рада, як власник ділянки не передавала її у власність чи користування, в тому числі для нового будівництва”, — зазначається у повідомленні.

Прокурори вимагали скасувати рішення про державну реєстрацію прав на нерухомість та визнати недійсним договір купівлі-продажу. Суд погодився з доводами прокурора та позов задовольнив. Тепер забудовник власним коштом має знести самочинно збудовані об’єкти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у Соломʼянському районі впритул до Солом'янського ландшафтного парку компанія РІЕЛ зводить будівлі готельного, офісного та багатофункціонального призначення, тобто житло. Державна комісія архітектури та містобудування подала до суду через виявлені порушення при будівництві об'єкта.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

326

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом