Суд поновив оренду землі під забудову біля берега Дніпра, незважаючи на рішення Київради

Господарський суд Києва скасував рішення міськради і відновив оренду землі під забудову на березі Дніпра.

Як повідомляють "Наші гроші", відповідне рішення суд виніс 13 серпня. Договір відновлений на той самий термін (5 років) і на тих самих умовах за позовом ТОВ "ЛВ-Холдинг".

19 грудня 2019 Київрада прийняла рішення про відмову у поновленні оренди "ЛВ-Холдинг". У суді представник Київради заявив, що компанія, зокрема, не дотрималася обмежень у використанні ділянок. Як заявили у Київраді, ця територія входить у межі ландшафтної пам'ятки місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро", що підтверджується виписками з містобудівного кадастру. Втім, суд з доводами чиновників не погодився.

Крім того, суд прийшов до висновку, що зазначені ділянки не входять до пам'ятки місцевого значення оскільки "її кордони законодавчо не визначені".

Власниками ТОВ "ЛВ-Холдинг" є Олександр Пугач (98%) і Андрій Поминальний (2%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, до Печерського районного суду Києва направлено обвинувальні акти проти двох чиновників столичної облдержадміністрації, які здали в оренду елітну нерухомість у центрі міста за ставкою 1 гривня на рік.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом