Суд дозволив колишньому раднику Бойка побудувати готель у буферній зоні "Софії Київської"

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Міністерство культури погодити ПАТ "Л-Капітал" проєкт реставрації та реконструкції нежитлової будівлі з надбудовою на вулиці Володимирській в єдиний готельно-офісний комплекс.

Як повідомляють Наші Гроші, відповідне рішення ухвалив суддя ОАСК Ігор Погрібніченко 18 серпня.

Цей комплекс буде знаходитись у буферній зоні об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Софії Київської". А значить, при будівництві об'єктів існує обмеження за висотою до 25 метрів.

Також Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Мінкульт надати "Л-Капітал" дозвіл на проведення земляних робіт у межах Центрального історичного ареалу Києва для потреб цього будівництва. Суд зазначив, що "Л-Капітал" у 2016 році звернувся до Мінкульту, однак відповіді так і не отримав, а отже, проєктна документація вважається узгодженою за мовчазної згоди. Аналогічно, на думку суду, Мінкульт порушив термін розгляду заяви про видачу дозволу на земляні роботи.

"Л-Капітал" є власником двох будинків, зазначено в проєкті. Загальна їх площа – більше 5500 квадратних метрів.

Власниками компанії "Л-Капітал" є кіпрська компанія "Насарео Трейдинг Лімітед" і Таїса Українська. Кінцевим бенефіціарним власником кіпрської компанії значиться Вадим Український – колишній віцепрезидент "Нафтогазу України". Також він працював радником міністра енергетики та паливної промисловості Юрія Бойка за президентства Віктора Януковича.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом