Столичну будівельну компанію звинуватили у порушенні авторських прав

Столична будівельна компанія використовувала неліцензійну копію комп'ютерної програми для проєктування котеджного містечка. Збиток, нанесений правовласнику досяг понад півтора мільйона гривень.

Про це в п'ятницю, 10 липня, повідомили в пресслужбі Національної кіберполіції України.

Правоохоронці почали досудове розслідування за фактом порушення законодавства про авторське право.

"Будівельна компанія придбала пробну версію програми для архітектурного моделювання у 2018 році. Після закінчення пробного періоду, вони налаштували програму таким чином, щоб користуватися її неліцензійної копією. На попередження правовласника столичні архітектори не реагували і продовжували протиправну діяльність. За попередніми даними, сума збитків становить понад півтора мільйона гривень", – розповіли правоохоронці.

Поліцейські провели обшуки в офісі будівельної компанії, за результатами вилучено комп'ютерну техніку, на якій встановлено неліцензійні копії комп'ютерних програм.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється коло причетних осіб до протиправної діяльності. Слідчі дії тривають.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом