Столичний адвокат намагався потайки спалити мумію заради квартири

У столиці знешкодили банду, організовану адвокатом, яка злочинним шляхом хотіла заволодіти квартирою померлого киянина, а тіло господаря потайки спалити у крематорії.

Про це повідомили в четвер, 15 липня, в пресслужбі прокуратури Києва.

Квартира на вулиці Олени Теліги належала киянину 1932 року народження. Чоловік помер за нез'ясованих обставин у своєму помешкані. За даними правоохоронців, це було не пізніше січня 2021 року. Зловмисники знайшли померлого, проте не стали повідомляти про це ані родичам, ані відповідним органам. Вони придумали план, як здобути це житло. Весь цей час тіло чоловіка знаходилося у квартирі, поки не муміфікувалося.

Як з'ясували правоохоронці, злочинці підробили договір купівлі-продажу від 2010 року, завірений нотаріусом, яка теж померла у 2021 році. Згодом вже інший нотаріус на підставі цих документів вніс до Держреєстру неправдиві дані, оформивши квартиру на третіх осіб.

Після укладання угоди зловмисники вирішили позбутися тіла – спалити його в крематорії. Вони зробили підроблене свідоцтво про смерть, за яким чоловік нібито помер 4 липня 2021 року. За $1000 знайшли тих, хто погодився відвезти тіло. Однак одного з членів банди затримали після передачі грошей за вивезення трупа, після чого вдалося розплутати злочин. 14 липня був затриманий організатор групи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві чоловік незаконно заволодів двома квартирами професора на підставі підроблених документів. Злочинець скористався поганим фізичним станом людини похилого віку та вкрав документи на дві квартири в Києві і паспорт. Сума збитку в результаті перевищила 3,5 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом