Стало відомо, скільки українців звільнили від пенсійного збору при купівлі житла

За дев'ять місяців минулого року від сплати пенсійного збору при першій купівлі нерухомості були звільнені 4,33 тисяч українців.

Про це повідомляє Економічна правда, посилаючись на дані Пенсійного фонду.

Як зазначає видання, не всі покупці знають про звільнення від сплати пенсійного збору при першій купівлі житла і частина українців переплачує у підсумку. Грамотні покупці квартир повертають кошти звертаючись до суду навіть через тривалий термін після придбання нерухомості. Важливо знати, що розмір збору при купівлі нерухомості становить 1% від її вартості, яку вказали у договорі.

Видання зазначає, що від сплати звільняються юридичні особи, які купують житло за бюджетні кошти та іноземні організації, для яких в Україні існують певні привілеї, згідно з міжнародними договорами.

Що стосується фізичних осіб, то від сплати звільняються громадяни, що знаходились у черзі на отримання житла або ті, хто купує його вперше.

У Пенсійному фонді уточнили, що в 2019 році 6,42 тисячі осіб звільнили від сплати збору, а в 2018 – 6,36 тисяч.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прем'єр Денис Шмигаль 23 вересня повідомив, що уряд звільнив українців від сплати пенсійного збору при першій купівлі житла.

За його словами, відповідне рішення – це частина поставленого главою держави завдання щодо вирішення питання з доступним житлом в Україні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом