Стало відомо, що збудують в Одесі на місці руїн будинку на Торговій

В Одесі на місці будівлі що обвалилася, на вулиці Торговій виросте новий багатоквартирний житловий будинок.

Як повідомляє "Думська", за будівництво нового будинку взялася компанія "Некст Джен Девелопмент". Так, до порядку денного чергової сесії Одеської міськради внесли проєкт рішення щодо розробки проєкту землеустрою щодо відведення двох ділянок. Засідання міськради має відбутися у четвер, 4 листопада.

Компанія приватизувала будівлю лазні на Торговій, 22 та у 2019 році вирішила її знести. Мешканці сусіднього будинку почали обурюватись, оскільки через демонтажні роботи погіршився стан їхнього житла. До речі, будинок по Торговій, 20 є об'єктом культурної спадщини (прибутковий будинок Бенетато). Власник лазні пообіцяв зміцнити та застрахувати квартири у 20-му будинку.

Через півроку будівля таки частково впала, внаслідок пригоди ніхто не постраждав. Згідно з розслідуванням поліції, причиною обвалення стали розкопки, які велися на території колишньої лазні.

"Некст Джен Девелопмент" викупила квартири у постраждалих мешканців та стала власником напівзруйнованої будівлі. Проте місто втратило пам'ятку архітектури. Забудовник розпочав процес оформлення землі. Згідно з проєктом рішення, компанії мають намір дати дозвіл на розробку землевпорядної документації для подальшої передачі двох ділянок в оренду. Цільове призначення землі передбачає будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торговельно-розважальної та ринкової інфраструктури.

Варто зазначити, що Торгова вулиця знаходиться в історичному ареалі і тут не можна будувати вище 21,3 метрів. Однак, видання зазначає, є ймовірність, що майбутня будівля буде вищою.

За даними YouControl, статутний капітал ТОВ "Некст Джен Девелопмент" понад 160 млн гривень, засновано фірму було чотири з половиною роки тому. Керівником є Наталія Саранська, бенефіціар Олександр Пустильнік.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку цього року забудовник розпочав розбір завалів на Торговій, 20. Як повідомили у Приморській райадміністрації, прибутковий будинок Іоанна Бенетато є аварійною будівлею, її відновити не вдасться.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

143

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом