Стала відома точна дата, коли ДАБІ припинить свою роботу

В Україні вже через тиждень остаточно припинить роботу Держархбудінспекція, а замість неї запрацює новостворена структура – Держінспекція архітектури і містобудування.

Про це розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в ефірі українського "UA: Українське радіо", передає пресслужба Мінрегіону.

За словами міністра, ДАБІ вважалася одним з найбільш корумпованих органів у державі і 15 вересня вона завершить своє функціонування.

"Ліквідація ДАБІ та запуск ДІАМ – один з найважливіших кроків у реформі містобудування. В рамках нової системи відсутні корупційні ризики. Уже діє Єдина державна електронна система у сфері будівництва, яка максимально мінімізує контакти між учасниками процесу. Завдяки цій системі процеси будівництва ведуться чітко і прозоро", – заявив Чернишов.

Як розповів глава Мінрегіону, до перевірки майбутніх співробітників ДІАМ залучили НАБУ, щоб уникнути у майбутньому можливих корупційних ризиків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава ДІАМ Семен Кривонос повідомив, що його структура вже готова починати роботу, 1 вересня прийняла на роботу 198-го співробітника, таким чином укомплектувавши мінімально необхідний склад штату.

1 вересня уряд тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України на Сергія Галіцина, таким чином продовживши функціонування цього органу. Як відомо, в рамках реформи містобудівної сфери влада вирішила ліквідувати ДАБІ та замість неї створити Держінспекцію архітектури і містобудування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом