Справа Труханова: співзасновнику "Будови" підтвердили найвищу заставу

Співзасновнику одеської будівельної компанії "Будова" Дмитру Дімарському Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без зміни суму застави.

Адвокат Дімарського намагався переконати суд, що його клієнт виконує всі розпорядження, тому немає підстав залишати суму застави на рівні 59 млн гривень. Попри всі запевнення захисника, колегія суддів залишила рішення попередньої інстанції в силі, не змінюючи його.

Як повідомляє УСІ Online, Дімарському призначили найбільшу суму застави у справі про незаконну забудову Одеси, одним із фігурантів якої є мер Геннадій Труханов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі викрили злочинну схему із махінаціями із землею під забудову. Протиправними діями займалися 16 людей. Серед них був мер міста, представники міськради, забудовники та інші особи.

Як з'ясували в прокуратурі, мер і чиновники забезпечували ухвалення Одеською міською радою відповідних рішень за схемою малої приватизації, коли під виглядом оренди комунального майна та подальшої його приватизації, земельні ділянки, які перебували під цим майном, безпідставно відходили до приватних рук.

Збитки оцінили майже у 700 млн гривень.

Раніше Труханову обрали заставу у 30 млн гривень, а іншому співзасновнику "Будови" Борису Родіну – близько 5 млн гривень. За мера вніс заставу народний депутат Вадим Новинський.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом