Справа будинку-монстра на Подолі: суд знову вирішив не заважати забудовникові

Провадження у справі скандальної висотки по вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва було припинено, оскільки воно не підпадає під господарську юрисдикцію.

Про це написала депутат Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, колегія суддів апеляційного суду знову вирішила, що справа забудовника Пателі Лізинг не підпадає під господарську юрисдикцію.

"Минулого разу апеляційний суд відніс її до адміністративної юрисдикції, на цей раз - до цивільної. На цьому етапі судового розгляду виникає відчуття, що судді просто шукають будь-яку можливість не розглядати цю справу взагалі", - написала Балицька.

Вона нагадала, що Верховний суд вже повертав цю справу на розгляд апеляційного суду, судді якого нерідко брали самовідвід.

Тепер, підкреслила Балицька, знову доведеться оскаржувати це рішення.

Історія з будівництвом цього будинку (який в народі прозвали "будинок-монстр на Подолі") почалася ще в 2005 році, коли КМДА дозволив забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Відповідно до початкового плану, будівля мала складатися з 8 наземних поверхів і 1 підземного. Суди щодо цього будівництва почалися ще у 2014 році, але тільки через три роки вдалося довести, що добудова верхніх поверхів – незаконна.

У 2019 році Господарський суд Києва дозволив знесення надбудови вище восьмого поверху, але вже в 2020 році Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про незаконність будівництва. Як бачимо, останнє рішення суду було також на користь забудовника.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом