Справа Аркади: оголошено підозру ще трьом особам

У справі банку Аркада прокуратура оголосила про підозру трьом новим особам. На думку слідства, вони допомогли президенту банку Костянтину Паливоді привласнити 50 млн гривень.

Про це повідомили у вівторок, 22 грудня, в пресслужбі прокуратури.

В ході слідства було з'ясовано, що Аркада та підконтрольна комерційна фірма уклали фіктивний контракт на 50 млн гривень, а щоб його забезпечити передали неіснуюче обладнання.

Таким чином Паливода у змові з керівництвом комерційних структур заволодів вказаними коштами. Потім їх перевели на рахунки підконтрольних фірм і вивели за допомогою "сміттєвих" цінних паперів.

В результаті Аркаді, як Управителю фондом будівництва було завдано збитків на 50 млн гривень. Це не могла не позначитися на споруджені об'єктів – ЖК Патріотики і ЖК Еврика.

Щодо підозрюваних вирішується питання з обранням запобіжного заходу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у вересні слідчі Національної поліції повідомили про підозру у привласненні 50 млн грн президенту столичного банку Аркада Костянтину Паливоді. За даними слідства, він вкрав гроші, внесені інвесторами на будівництво житлових комплексів.

Нагадаємо, що Нацбанк відніс Аркаду до категорії проблемних 25 серпня, був введений особливий режим контролю за роботою фінустанови та призначений куратор.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом