Скандальне будівництво у Брюховичах: суд зняв арешт із ділянки

У Львові у вівторок, 12 вересня, відбувся суд, який ухвалив рішення зняти арешт із дільниці у Брюховичах, де на місці недобудованої школи збираються збудувати багатофункціональний комплекс з офісними та житловими приміщеннями.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, незважаючи на зняття арешту, розслідування у кримінальній справі про виділення цієї земельної ділянки триває вже третій рік, але в ній досі немає навіть підозрюваних.

Раніше мер Львова Андрій Садовий звернувся до поліції через будівництво у Брюховичах. Він просить правоохоронців відреагувати на захоплення землі та призупинити підготовку до будівництва апартаментів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, будівництво на ділянці має вести Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця". Як повідомив адвокат громадської організації, асоціація – законний власник земельної ділянки, який отримав усі дозвільні документи.

Офіційною версією передачі землі на постійне користування було те, що Асоціація інвалідів захисників вітчизни має побудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів. Проте пізніше виявилося, що центр реабілітації – це лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Тут мають збудувати і торговий центр, і житло. Загалом площа майбутніх будівель досягне понад 44 тисячі "квадратів", з яких центр для учасників АТО – всього 500 кв.м.

Раніше на ділянку та будівництво вже накладали арешт, проте юристи асоціації через суд змогли його зняти.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук